Biyografi

Nevra Serezli Kimdir? Evi Nerede?

Nevra Serezli Kimdir? – Nevra Serezli Evi Nerede? – Nevra Serezli Nereli?

Nevra Serezli kimdir?, Nevra Serezli kaç yaşında?, Nevra Serezli evi nerede?, Nevra Serezli nerelidir? Nevra Serezli ev adresi?, Nevra Serezli kaç yaşında?, Nevra Serezli nerede oturuyor?, Nevra Serezli nerede yaşıyor? gibi sorularınızı yanıtlamak için Nevra Serezli hakkında ayrıntılı bir biyografi sayfasını siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. 09.Ağustos.1944 senesinde doğan Nevra Serezli şu an için 77 yaşında ve Aslan burcundandır. Nevra Serezli doğum yeri ise Ankara olarak bilinmektedir. Meslek yaşamını ise Sinema OyuncusuTiyatro OyuncusuDizi OyuncusuSes Sanatçısı olarak devam ettirmektedir.

Nevra Serezli Kimdir?, evi nerede?

Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Nevra Serezli, 9 Ağustos 1944 senesinde Ankara’da doğmuştur. Kızlık soyadı Nevra Şirvan’dır. Annesi Ulya Şirvan, babası Mehmet Abdülkadir Süreyya Şirvan’dır. Bir yaşına gelmeden İstanbul-Bebek’e taşınıp Bebek-Arnavutköy’e yerlemişlerdir. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’ni bitirdi. Amerikan Kız Koleji senelerında tiyatro kolu çalışmalarına katılan Nevra Şirvan, My Fair Lady ile bir anda tüm dikkatleri üzerinde toplamıştı. Kolejin hemen sonrasında iki yıl Amerika’da tiyatro kurslarına devam etti. Sahneye okul saatleri civarında amatör olarak çıktı. Haldun Dormen, Yıldız Kenter, Müşfik Kenter, Haldun Taner ‘in tiyatro dersi verdiği LCC’de yarım gün sekreterlik yapıp o parayla kurslarına katıldı sonra, Henüz 22 yaşındayken 1966’da kendisini bir anda ‘Cengizhan’ın Bisikleti’ oyunundaki karakteri ile Dormen Tiyatrosu’nda buluverdi.

1967’de Ankara Sanat Tiyatrosu’nda ‘Durdurun Dünyayı inecek Var’ adlı oyunda oynadı, İngiltere ve İtalya’da tiyatro festivallerine katıldı. 1971’de Altan Erbulak, Metin Serezli, Füsun Erbulak’la birlikte Çevre Tiyatrosu’nu kurdu. 1978 de tiyatroyu kapattılar. 1971-78 senelerı içerisinde Altan Erbulak ve eşi Metin Serezli ile birlikte ‘Hisseli Harikalar Kumpanyası’, ‘Sait Hop Sait’, ‘Şen Sazın Bülbülleri’; Kastelli Vakfı ile ‘Geceye Selam’ ve 1984-1989 arası Devekuşu kabare Tiyatrosu’nda çalıştı.1990 senesinde Dormen Tiyatrosu’nda ‘Yolun Yarısı’ müzikallerinde oynadı.

‘Çılgın Sonbahar’oyunundaki rolü ile Avni Dilligil En başarılı kadın Oyuncu Ödülü ve Ankara Sanat Kurumu En kaliteli Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan Serezli ‘Şahane Züğürtler’ adlı oyundaki Grand Düşes Tatiana rolünden sonra Tiyatro İstanbul ekibine katılarak ‘Çetin Ceviz’! Oyununda oynadı.

Tiyatro oyunculuğunun bunun yanında sinema oyunculuğu ve dublaj sanatçılığı da yaptı, TV reklamlarında rol aldı. Ayrıca televizyon dizilerinde de rol aldı. “Sihirli Annem” dizisinde 6 sezon boyunca “Dudu” kişiliğini canlandırmıştır. “Taş Devri” çizgi filminde Vilma Çakmaktaşı seslendirdi.

Nevra Serezli, Tiyatro sanatçısı Metin Serezli ile 7 Mart 1968’de evlenmiş olup, Murat Serezli ve Selim Serezli adlarında iki oğlu mevcuttur.

Bugüne kadar ellinin üzerinde oyunda ve müzikalde rol alan, Dormen, Çevre Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Tiyatro İstanbul’da oynadığı oyunlarla nice ödül kazanan Nevra Serezli onbir yıl sonra Tiyatrokare’nin “Ağaçlar Ayakta Ölür” oyunuyla tiyatroya döndü.

İlk bölümü 1 Ocak 2021‘de Acun Ilıcalı‘nın yeni kurduğu dijital içerik platformu Exxen‘de yayına giren yönetmenliğini Kıvanç Baruönü‘nün yaptığı “İşte Bu Benim Masalım” adlı dizide Aleyna Tilki başrolde olarak Cemal Can Canseven ve Merve Sevin ile birlikte oynadı. Ayrıca dizide Aleyna’nın anneannesi rolünde Nevra Serezli, Asuman rolünde Zeynep Kankonde ve Ünsal rolünde Kamil Güler rol almıştır.

Rol aldığı tiyatro oyunları:
2020 – Ağaçlar Ayakta Ölür :Alejandro Casona – Tiyatrokare
1992 – Bir Tutkunun Yüzyılı
Altı Haftada Altı Dans Dersi
Sylvia
Çılgın Sonbahar
Çetin Ceviz
Acaba Hangisi
Şen Sazın Bülbülleri
Aşk Olsun
My Fair Lady
Durdurun Dünyayı İnecek Var
Hisseli Harikalat Kumpanyası (Şan Tiyatrosu)
Paramparça
Cengiz Hanın Bisikleti
Deliler
Işıklar Neden Karardı (Çevre Tiyatrosu)
Olur Böyle Vakalar (Çevre Tiyatrosu)
Şahane Züğürtler

Filmografisi:
2021 – İşte Bu Benim Masalım (Aleyna’nın anneannesi) (TV Dizisi)
2018 – Mirasyedi (TV Filmi)
2015 – Kocan Kadar Konuş: Diriliş (peyker) (Sinema Filmi)
2015 – Kocan Kadar Konuş (Peyker)(Sinema Filmi)
2015 – Git Başımdan (Yasemin Hanım)(Sinema Filmi)
2014 – Gönül İşleri (TV Dizisi)
2014 – Diğer Yarım (Zeynep)
2013 – Senin Hikayen (Meral)
2013 – Bebek İşi (Suzan (Candan’ın Annesi))
2013 – Salih Kuşu (Zakkum)
2011 – Başrolde Aşk (Gönül Hanım)
2009 – Altın Kızlar (Gönül)
2007 – Sevgili Dünürüm (Güneş)
2006 – Unutulmayanlar (Leyla)
2003 – Mühürlü Güller (Kürdan Suzan (1.Bölüm))
2003 – 2011 – Sihirli Annem
2002 – Anne Babamla Evlensene (Leman)
2001 – Vay Anam Vay (Kibar Ana)
1999 – Kadınlar Kulübü
1994 – Sonradan Görmeler
1989 – Ekran Aşıkları
1988 – Önce Canan
1987 – Kavanozdaki Adam
1985 – Şendul Şaban
1985 – Aşık Oldum
1984 – Atla Gel Şaban
1983 – Metres
1983 – Dönme Dolap
1983 – Kılıbık
1980 – Renkli Dünya
1980 – Zübük
1979 – N’Olacak Şimdi
1977 – Şıpsevdi
1977 – Özgürlüğün Bedeli
1976 – İntikam Meleği / Kadın Hamlet
1976 – Saffet Beni Affet
1976 – Bülbül Ailesi
1974 – Ahududu
1971 – Aman karım duymasın

Kaynak:Bilgisayfam.net

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu