Recep Tayyip Erdoğan Kimdir? Evi nerede? Nerede oturuyor?

Recep Tayyip Erdoğan kimdir?, Recep Tayyip Erdoğan kaç yaşında?, Recep Tayyip Erdoğan evi nerede?, Recep Tayyip Erdoğan nerelidir? Recep Tayyip Erdoğan ev adresi?, Recep Tayyip Erdoğan kaç yaşında?, Recep Tayyip Erdoğan nerede oturuyor?, Recep Tayyip Erdoğan nerede yaşıyor? gibi sorularınızı yanıtlamak için Recep Tayyip Erdoğan hakkında ayrıntılı bir biyografi sayfasını siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. 26.Şubat.1954 senesinde doğan Recep Tayyip Erdoğan şu an için 67 yaşında ve Balık burcundandır. Recep Tayyip Erdoğan doğum yeri ise Kasımpaşa, İstanbul olarak bilinmektedir. Meslek yaşamını ise Cumhurbaşkanı olarak devam ettirmektedir.

Recep Tayyip Erdoğan Kimdir? – Recep Tayyip Erdoğan Evi Nerede? – Recep Tayyip Erdoğan Nerede Oturuyor?

Recep Tayyip Erdoğan Kimdir?, evi nerede?

Türkiye Cumhuriyeti‘nin 12. Cumhurbaşkanı

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti‘nin 2003 senesinden beri (59., 60. ve 61. Dönem) başbakanı ve 2002 senesinden beri Adalet ve Kalkınma Partisi‘nin kurucusu ve genel başkanıdır. 10 Ağustos 2014 tarihinden beri de Türkiye Cumhuriyeti‘nin 12. Cumhurbaşkanıdır.

Esasen Rizeli olan Recep Tayip Erdoğan 26 Şubat1954 tarihinde, İstanbul, Kasımpaşa’da ailesinin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Ahmet Erdoğan, annesi ise Tenzile Erdoğan‘dır. Babası, deniz yollarında kıyı kaptanı olarak çalışırdı. Babası Ahmet Erdoğan ailesiyle birlikte 13 yaşında Rize’nin Güneysu beldesinden İstanbul’a göç ettiğinde Kasımpaşa semtine yerleşmişlerdir. Recep ayında dünyaya geldiğu için Recep adı ve dedesinin adını verdikleri Tayyip Erdoğan’ın 3’ü erkek ve 1’i kız olmak üzere 4 kardeşi daha bulunmaktaydı.

Hayatının mühim bir bölümü İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kasımpaşa’da geçti. İlkokulu Piyale Paşa İlkokulu’nda okudu. Okul senelerında okul harçlığını elde etmek için kağıtlı şeker satardı. 1965 senesinde Piyale Paşa İlkokulu’nu bitirip, İstanbul İmam Hatip Okulu‘na başladı. Okuldaki şiir okuma yarışmalarına, liseler arası münazaralardan, kompozisyon yarışmalarına, atletizmden, futbol turnuvalarına kadar birden fazla sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere katıldı. Yatılı okudu. Babası haftada 2,5 TL. verirdi. Hafta sonlarında top sahalarına gider, su satardı. Yol parası vermemek için Kasımpaşa’dan Eminönü’ne yürüyerek gider, nane, limon ve okaliptüs şekerlemeleri alıp satardı.

Spor çalışmalarını ilerleten Erdoğan 1969 senesinde, 15 yaşındayken Camialtı Spor Kulübünden transfer teklifi alarak bu kulupte spor etkinliklerine devam etti.

İmam Hatip Okulu’ndan 1973 senesinde mezun oldu. Fark dersleri sınavını vererek Eyüp Lisesi’nden de diploma aldı. Ardından 1973 -1974 sezonunda Vatan Caddesi ile Aksaray Caddesi’nin kesiştiği Gürani Sokak’ta bulunan ve 12 Mart 1971’deki askeri darbeden sonra 25 Ağustos 1971 tarihinde yasayla özelleştirilen aslında adı “İstanbul Tuna İktisadi ve Ticari Bilimler Yüksek Okulu” olan Aksaray İktisat ve Ticaret Yüksek Okuluna kaydını yaptırarak girdi. Recep Tayyip Erdoğan’ın okul numarası 2443 olmasına rağmen Marmara Üniversitesi’nden verilen diplomasında ise öğrenci numarası, 8345 olarak görülmektedir. Okulun devam mecburiyeti olmayan gece bölümünde okudu ve gündüzleri başka işlerde çalıştı.

1977-1978 öğretim senesinde “Ekonomi”, “İşletme” ve “Siyasal Bilimler Fakültesi”ni açan İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, bünyesindeki “Aksaray İktisat ve Ticaret Yüksek Okulu” gibi kimi yüksek okulları; “Ticari Bilimler Fakültesi” adı altında birleştirdi. Böylelikle Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray İktisat ve Ticaret Yüksek Okulu’nda başladığı öğrenimi, Şubat 1981’de İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Ticari Bilimler Fakültesi’nde bitirdi. Recep Tayyip Erdoğan‘ın mezuniyetinden sonraki yıl okulun adı 1982 senesinde gerçekleştirilen düzenlemelerle de Marmara Üniversitesi adına çevrildi. 23 Mart 2012 tarih ve 28242 sayılı Resmi Gazete’de yayına giren Bakanlar Kurulu kararıyla, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kapatıldı ve yerine İşletme, İktisat ve Siyasal Bilgiler fakülteleri kuruldu.

Bunun yanında Camialtı Spor Kulübünden, İ.E.T.T‘ye transfer oldu. 1976 senesinde İ.E.T.T futbol takımı İstanbul şampiyonu oldu. 12 Eylül1980 sonrası İ.E.T.T’den ayrılmak zorunda kaldı. 16 senelik futbol yaşamını da böylece noktalamış oldu.

Üniversite senelerında aktif sosyal ve siyasi hayatın içinde yer almaya başladı.. Milli Türk Talebe Birliği‘ndeki görev senelerından sonra, 1976 senesinde Milli Selamet Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığına ve aynı yıl MSP İstanbul İl Başkanlığı‘na seçildi. 1977 senesinde bir konferans münasebetiyle tanıştığı Emine Hanım’la 4 Temmuz1978’de evlendi. Evliliklerinden 2 erkek, 2 kız olmak üzere 4 çocukları oldu. (Ahmet Burak, Necmeddin Bilal, Esra ve Sümeyye.)

12 Eylül 1980’de İ.E.T.T’den ayrılınca özel sektörde çalışmaya başladı. Bir müddet özel sektörde çalıştıktan sonra 1982 senesinde askere gitti. Yedek subay eğitimini Tuzla’da yaptı. İstanbul Hastal’da 77. piyade alayında askerliğini bitirdi. Askerlik sonrası bundan öncekilerde çalıştığı özel şirkette ortalama 1,5 sene çalıştı. Daha sonra başka bir şirkette Genel Müdür olarak vazifeye başladı..

12 Eylül1980 ihtilalinden sonra 1983 senesinde kurulan Refah Partisi ile siyasi hayatı tekrar başlamış oldu. 1984 senesinde Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 senesinde da İl Başkanı ve M.K.Y.K üyesi seçildi. 19841994 senelerı içerisinde partisi ile birden çok seçime girdi. 1986 ara seçimlerinde milletvekili adayı oldu. 1989 senesinde Beyoğlu beldesinden belediye başkan adayı oldu. Partisi 1989 seçimlerinde 2. parti oldu. 1991 senesinde tekrar milletvekili adayı oldu. Seçimi kazandı ve milletvekili oldu.Daha sonra tercihli oy sistemi sebebiyle yüksek seçim kurulu mazbatasını iptal etti.

27 Mart 1994 seçimlerine kadar İstanbul İl Başkanlığı görevini sürdürdü. 27 Mart 1994 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu ve %25,19 oy alarak seçimi kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı zamanında hakkında fazlasıyla dava açıldı. Akbil, İsfalt ve İdo hakkında açılan yolsuzluk davaları, milletvekili seçildiği zamanda geçici olarak donduruldu.

Fazilet Partisi‘nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması üzerine, parti içindeki iki farklı görüşü oluşturan milli görüşçüler ve yenilikçiler hareketleri kendi partilerini kurdular. Recai Kutan, milli görüşçüler ile birlikte Saadet Partisini kurarken, Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki yenilikçiler 14 Ağustos2001 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’yi kurdular.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ilk genel kongresinde Erdoğan başkan seçildi. AKP, 3 Kasım2002 tarihinde yapılan genel seçimlerde %34.29 oy alarak birinci oldu. Partisinin genel seçimleri kazanmış olması ve de iktidar partisi konumunda yer alması Erdoğan’ı meclise sokmak için yeterli olmadı; çünkü seçim yasağı bulunmaktaydı. Parti başkanlığı ve başbakanlık görevine, bir süre Abdullah Gül baktı.

Siirt milletvekili Fadıl Akgündüz‘ün milletvekilliğinin düşürülmesi ve sonrasında 9 Mart 2003’te yapılan Siirt seçimleri neticesinde Erdoğan, Siirt Milletvekilliği‘ni kazandı ve 22. Dönem Siirt Milletvekili olarak parlamentoya girdi. AKP’nin başkanlığına ve 58. hükümetin istifasını sunması üzerine koltuğundan çekilen Abdullah Gül‘den boşalan başbakanlık makamına geçti ve 59. Hükümeti kurarak Türkiye Cumhuriyetinin 59. Başbakanı oldu.

22 Temmuz2007 tarihinde, meclisin 23. zamanında yapılan seçimlerde AKP%46.6 oy alarak tekrar iktidar partisi oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 60. Hükümeti’ni kurdu ve tekrar güvenoyu aldı. Erdoğan da ikinci kez başbakanlık koltuğuna oturdu. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa değişiklerine ilişkin referandumda evet oylarının %58 oranına ulaşmasıyla Başbakan Tayip Erdoğan’ın öncülük ettiği kampanya tarihi bir başarı gösterdi.

12 Haziran 2011 tarihinde meclisin 24. zamanında yapılan Türkiye genel seçimleri sonucu Ak Parti oyların yüzde 49,8’ini alarak tekrar büyük bir zafer kazandı. 10 Ağustos 2014 Pazar günü, Türk siyasi tarihinde ilk kez doğrudan halkın oylarıyla ve ilk turda 12. Cumhurbaşkanı seçildi.

16 Nisan 2017 tarihindeki halk oylamasında kabul gören Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanının partili olabilmesinin önünün açılmasının sonrasında Recep Tayyip Erdoğan, 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen 3. Olağanüstü Büyük Kongrede, kurucusu olduğu AK Parti‘nin Genel Başkanlığına yeniden seçildi.

Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP‘nin Cumhurbaşkanı adayı oldu. Oyların %52,59 unu alan Recep Tayyip Erdoğan ilk turda kazandı. CHP‘nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yüzde 30.6, HDP‘nin adayı Selahattin Demirtaş yüzde 8.3, İYİ Parti‘nin adayı Meral Akşener yüzde 7,3’te kaldı.

Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan2017’de kabul gören Anayasa değişikliği ile hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı olarak 9 Temmuz2018 tarihinde TBMM‘de yemin ederek görevine başladı.

Davaları

Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak 1989 senesinde, Beyoğlu Belediye Başkanlığı seçimini kaybettikten sonra, seçim sonuçlarına itiraz için başvurduğu mahkemede hakime “sarhoş” diye hitap etti, bu sebeple bir hafta göz altında tutuldu ve para cezası aldı.

12 Aralık1997 senesinde, Siirt‘te yaptığı bir konuşmada ünlü şair Ziya Gökalp‘in 1912 senesinde Balkan Savaşı için yazdığı Asker Duası adlı şiirini değiştirerek “Minareler süngü, kubbeler miğfer / Camiler kışlamız, mü’minler asker / Bu iláhi ordu dinimi bekler / Allahu Ekber, Allahu Ekber.” şeklinde okudu ve ülke Atatürk‘ün reformlarını takip edenler ve İslam‘a inananlar içerisinde ikiye bölünmüştür manasına gelen açıklamalar yaptı. Bu eylemin neticesinde “Halkı din ve ırk farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek” suçundan dolayı hakkında dava açıldı. Dava neticesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine son verildi bunun bunun yanında bir yıl hapse ve 860 milyon Türk Lirası para cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu cezayı dört ay hapis cezası ve 176 milyon Türk Lirası’na düşürdü; Erdoğan Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi Cezaevinde 4 ay mahkum olarak cezasını tamamlayıp 24 Temmuz 1999 tarihinde cezaevinden çıktı.

14 Ocak2000 tarihinde, Avustralya, Melbourne‘de yayın yapan SBS radyosunun programında kendisine yönetilen soruları yanıtlarken kendisini terör örgütü önderi Abdullah Öcalan ile karşı karşıya geldiran bir insana “Sayın Öcalan şu an, düşüncelerinin değil, almış olduğu kellelerin hesabını veriyor. Bense düşüncelerimden dolayı 4 ay hapis yattım, aramızdaki fark çok büyük.” şeklinde cevap verdi. Şehitlerden ve yaşamını kaybeden mağdurlardan “kelle” ve yasa dışı silahlı örgüt önderi Öcalan’dan “sayın” diye söz etmesi sebebiyle eleştirildi.. Şehit Anaları Derneği‘nin bu sözden dolayı kendisine açtığı davada İstanbul Kartal 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından dile getirdiği sözün kasti olduğu kararı verildi ve sembolik olarak “3 kuruş” tazminat ödemeye mahkum edildi. İtirazı, temyiz mahkemesince kabul edilmedi.

karikatürist Musa Kart‘ın, Cumhuriyet Gazetesi‘ndeki köşesinde çizdiği ve Erdoğan’ı ip yumağına dolanmış bir kedi olarak tasvir ettiği karikatür için çizere dava açtı. İlk duruşmasını Erdoğan’ın kazandığı dava, sonraki duruşmalarda Ankara Sekizinci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptal edildi ve Erdoğan’ın tazminat isteği geri çevirildi. Bu olayı protesto etmek için Penguen adlı mizah dergisinin 24 Şubat2005 sayılı nüshasında yayına giren kapak çiziminde Tayyipler Alemi adı altında farklı hayvanların vücutlarına kafası çizilen Erdoğan, Penguen dergisine 40.000 YTL’lik bir tazminat davası açtı. Fakat bu dava da Ankara Birinci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, 14 Şubat2006 tarihinde geri çevirildi.

———————-

Rize‘de, 11 Nisan 2012 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nun aldığı kararla Rize Üniversitesi‘nin adı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi oldu.

Recep Tayyip Erdoğan, 4 Temmuz 1978 tarihinden beri Emine Erdoğan (Gülbaran) ile evli olup Ahmet Burak Erdoğan (d.1979) , Sümeyye Erdoğan (d.1985), Esra Erdoğan (d.1981), Necmettin Bilal Erdoğan (d.1980) adında 4 çocuğu mevcuttur.

10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olan Recep Tayyip Erdoğan, oyların %52 sini alarak birinci turda Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı seçildi.

15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından askerî darbe girişimi gerçekleştirildi. Erdoğan, CNN Türk kanalında telefon ile gerçekleştirdiği görüntülü konuşmada darbecilere hiçbir halde imkan tanınmayacağını ifade ederek halkı darbeye tepki göstermek için sokağa çıkmaya davet etti. Çağrının sonrasında, Türkiye’nin bir çok ilinde darbe karşıtı protesto gösterileri düzenlendi. 16 Temmuz sabahı, darbe girişimi bastırıldı ve askerler silahları ile birlikte teslim oldu.

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tatil yaptığı Marmaris’teki otelden ayrılmasının sonrasında FETÖ/PDY elemanı 35 darbeci asker tarafından otele baskın düzenlenmiştir. 2 polisin şehit düştüğü saldırı öncesi bir süre otelde değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 dakikayla suikast girişiminden kurtulmuştur.

Darbe girişiminin bastırılması sonrası Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama‘ya seslenerek Fethullah Gülen‘in terör örgütü önderi sıfatıyla Türkiye’ye iade edilmesi çağrısında bulunarak yapının mensuplarının da kararlılıkla ve ivedilikle devlet kurumlarından temizleneceğini belirtmiştir.
Kaynak:Bilgisayfam.net

porno izle cm to inches
bestnich altyazılı porno porno nulled script